Rondreis Oman: 8 dagen/7 nachten

Meer info (vluchten, transfers,...) over Oman

 

OPTIE 1

 

Dag 1: MUSCAT
Aankomst in Muscat, transfer naar het hotel Shangri-La's Barr Al Jissah Resort & Spa - Al Waha. Overnachting.
 
Dag 2: MUSCAT
Muscat City Tour met bezoek aan de Sultan Qaboos Grand Mosque, de Royal Opera House, de Muttrah-wijk met zijn vismarkt, het Bait Al Zubair Museum en Muscat Old Town met de Portugese forten van Al-Jalali en Al-Mirani, de oude stadspoorten en het Al Alam Paleis van de sultan. Namiddag en overnachting in het hotel Shangri-La's Barr Al Jissah Resort & Spa - Al Waha.
 
Dag 3: MUSCAT - NIZWA - JABAL AKHDAR
Rit naar Jabal Akhdar met onderweg een bezoek aan de parfumfabriek Amouage en de souk en het 17de eeuwse fort van Nizwa. Lunch in een locaal restaurant of pic-nic onderweg. De rit gaat verder via het dorpje Birkat al Maws aan de Wadi Madaeen naar het Saiq Plateau op 2000 m hoogte voor prachtige panorama's. Overnachting in het hotel Anantara Jabal Akhdar Resort.
 
Dag 4: JABAL AKHDAR : Oman's Grand Canyon
Reis naar het verleden. Door de bergen met bezoek aan het bergdorp Al Hamra en het traditionele huis Bait Al Safah, dat nu dienst doet als museum, en het dorp Misfat Al Abriyeen. Lunch in een locaal restaurant of pic-nic onderweg. Verder door Oman's Grand Canyon: Wadi Ghul, Wadi Nakher (pittoreske droge rivierbeddingen) en Jebel Shams, de berg van de zon, de hoogste berg van het Hadjargebergte. Overnachting in het hotel Anantara Jabal Akhdar Resort.
 
Dag 5: JABAL AKHDAR - WAHIBA SANDS
Vertrek naar Wadi Bani Khalid, een van Oman's mooiste Wadis, gekend voor zijn rijke groene oases, meertjes en diepe canyons, en The Inland Towns. Lunch in een locaal restaurant of pic-nic onderweg. Wahiba Sands: door de duinheuvels van de Wahibah woestijn met mogelijkheid tot 'Dune Bashing'. Bezoek aan de Bedoeïnen. Overnachting in The Desert Night Camp.
 
Dag 6: WAHIBA SANDS - SUR - MUSCAT
Rit naar Sur, een vroeger havenstadje, met zijn dhow werf, waar traditionele houten schepen met zeer eenvoudige middelen worden vervaardigd, en het Maritiem Museum. Via Wadi Tiwi naar Finns Beach voor strand- en snorkelplezier. Lunch in een locaal restaurant of pic-nic onderweg. Of even stoppen voor de Bimmah Sinkhole waar een stuk van de bergen is ingestort en gevuld met zeewater of naar het kuststadje Quriyat en de Wadi Dayqah Dam. Kustrit naar Muscat. Overnachting in het hotel Shangri-La's Barr Al Jissah Resort & Spa - Al Waha.
 
Dag 7: MUSCAT
Voormiddag: leisure. Afternoon Sunset Cruise (zonder gids) voor een ontdekking van Muscat vanop het water. Overnachting in het hotel Shangri-La's Barr Al Jissah Resort & Spa - Al Waha.
 
Dag 8: MUSCAT
Transfer naar luchthaven.
 
 
OPTIE 2
 
 
Dag 1: MUSCAT
Aankomst in Muscat, transfer naar het hotel Shangri-La's Barr Al Jissah Resort & Spa - Al Waha. Overnachting.
 
Dag 2: 
Voormiddag: leisure. Afternoon Sunset Cruise (zonder gids) voor een ontdekking van Muscat vanop het water. Overnachting in het hotel Shangri-La's Barr Al Jissah Resort & Spa - Al Waha.
 
Dag 3: MUSCAT
Muscat City Tour met bezoek aan de Sultan Qaboos Grand Mosque, de Royal Opera House, de Muttrah-wijk met zijn vismarkt, het Bait Al Zubair Museum en Muscat Old Town met de Portugese forten van Al-Jalali en Al-Mirani, de oude stadspoorten en het Al Alam Paleis van de sultan. Namiddag en overnachting in het hotel Shangri-La's Barr Al Jissah Resort & Spa - Al Waha.
 
Dag 4: MUSCAT - NIZWA - JABAL AKHDAR
Rit naar Jebel Akhdar met onderweg een bezoek aan de parfumfabriek Amouage en de souk en het 17de eeuwse fort van Nizwa. Lunch in een locaal restaurant of pic-nic onderweg. De rit gaat verder via het dorpje Birkat al Maws aan de Wadi Madaeen naar het Saiq Plateau op 2000 m hoogte voor prachtige panorama's. Overnachting in het hotel Anantara Jabal Akhdar Resort.
 
Dag 5: JABAL AKHDAR : Oman's Grand Canyon
Reis naar het verleden. Door de bergen met bezoek aan het bergdorp Al Hamra en het traditionele huis Bait Al Safah, dat nu dienst doet als museum, en het dorp Misfat Al Abriyeen. Lunch in een locaal restaurant of pic-nic onderweg. Verder door Oman's Grand Canyon: Wadi Ghul, Wadi Nakher (pittoreske droge rivierbeddingen) en Jebel Shams, de berg van de zon, de hoogste berg van het Hadjargebergte. Overnachting in het hotel The View in Al Hamra.
 
Dag 6: JABAL AKHDAR - WAHIBA SANDS
Vertrek naar Wadi Bani Khaled, een van Oman's mooiste Wadis, gekend voor zijn rijke groene oases, meertjes en diepe canyons, en The Inland Towns. Lunch in een locaal restaurant of pic-nic onderweg. Wahiba Sands: door de duinheuvels van de Wahibah woestijn met mogelijkheid tot 'Dune Bashing'. Bezoek aan de Bedoeïnen. Overnachting in The Desert Night Camp.
 
Dag 7: WAHIBA SANDS - SUR - MUSCAT
Rit naar Sur, een vroeger havenstadje, met zijn dhow werf, waar traditionele houten schepen met zeer eenvoudige middelen worden vervaardigd, en het Maritiem Museum. Via Wadi Tiwi naar White Beach voor strand- en snorkelplezier. Lunch in een locaal restaurant of pic-nic onderweg. Even stoppen voor de Bimmah Sinkhole waar een stuk van de bergen is ingestort en gevuld met zeewater en dan naar het kuststadje Quriyat en de Wadi Dayqah Dam. Kustrit naar Muscat. Overnachting in het hotel Shangri-La's Barr Al Jissah Resort & Spa - Al Waha.
 
Dag 8: MUSCAT
Transfer naar luchthaven.

 

Andere Rondreizen of ander routes of hotelkeuzes: prijzen op aanvraag

Faciliteiten:


Inbegrepen:                                    
aankomsttransfer luchthaven, handling fee, 7 nachten hotelaccommodatie in 2 persk. (K+O) in vermelde hotels (of gelijkwaardig),  transport in een luxe wagen of minivan met Engelstalige chauffeur/gids (dag 3, 4, 5 en 6: transport in 4WD Jeep), alle hierboven vermelde excursies en toegangsgelden, picnic-lunch of lunch in lokaal restaurant dag 3 tot 6, diner (halfpension) op dag 3, 4 en 5, vertrektransfer naar luchthaven 
                                 
Niet inbegrepen:                                           
vluchten, visa, niet vermelde maaltijden, dranken en persoonlijke uitgaven, fooien, transfer naar hotel voor verlenging    
                                  
Opmerkingen:                                
• max. 1 koffer + 1 stuk handbagage tijdens rondreis                                 
• in geval van Islamitische Feestdagen kan het prorgramma wijzigen; op vrijdag en zaterdag zijn veel bezienswaardigheden gesloten
        

Accommodatie:

Overnachtingen

OPTIE 1
• Muscat: 4 nachten in Shangri La Al Waha (superiorkamer pool view in kamer + ontbijt) of gelijkwaardig
• Jabal Akhdar: 2 nachten in Anantara Jabal Akhdar Resort (premierkamer canyon view in halfpension) of gelijkwaardig
• Wahiba Desert: 1 nacht Desert Night Camp (deluxe suite in halfpension) of gelijkwaardig
   (*) tijdens de maand juli wordt overnacht in Sama Al Wasil Camp (standaardkamer in halfpension)
 
OPTIE 2
• Muscat: 4 nachten in Shangri La Al Waha (superiorkamer pool view in kamer + ontbijt) of gelijkwaardig
• Jabal Akhdar: 1 nacht in Anantara Jabal Akhdar Resort (premierkamer canyon view in halfpension) of gelijkwaardig
• Al Hamra: 1 nacht in The View (premier kamer in halfpension) of gelijkwaardig
• Wahiba Desert: 1 nacht Desert Night Camp (deluxe suite in halfpension) of gelijkwaardig
   (*) tijdens de maand juli wordt overnacht in Sama Al Wasil Camp (standaardkamer in halfpension)

Code: omhrond

Faciliteiten

Wi-Fi available
Tennisbaan
Zee dichtbij
Water sports
Animals allowed
Zwembad
Villa

Level

Design
Nieuw

Type

golf
Cruise
Charme
Wellness
Family
All-in
Gastronomie
Adults Only
Safari

Hotelketen

Design Hotels
International
The Leading Hotels of the World
Luxury Collection
LeMeridien
Nieuw
Preferred Hotel Group
Preferred Boutique Hotel
Relais & Châteaux
Small Luxury Hotels

Het hotel werd correct toegevoegd aan uw aanvraag.

 

Andere hotels toevoegen Finaliseer uw aanvraag