RONDREIS : DE KEIZERLIJKE STEDEN VAN MAROKKO (privé)


Ontdek de keizerlijke steden: Rabat, Meknes en Fes

Reis van de ene verbazing in de andere. De rondreis begint in Casablanca dat zich steeds meer ontpopt als hippe stad met trendy bars en restaurants op de Boulevard de la Corniche. Hier staat ook de imposante Hassen II moskee die plaats biedt aan 25.000 gelovigen. Vervolgens verkennen we Rabat : stad van het Paleis van koning Hassan en het betoverende Mohammed V mausoleum. We rijden verder naar Fes, intellectuele en artistieke metropool van Marokko met een wirwar van steegjes. Tenslotte beëindigen we deze rondreis met het magische Marrakech waar het heerlijk kuieren is door de kleurrijke soeks en over het Jamaa el Fna plein. De statige Koutoubia dient als baken. In de verte zien we de toppen van het Atlasgebergte. 

 

Fly & Drive : Deze reis kan ook op individuele basis met huurwagen. Raadpleeg uw reisagent.

 

VERLENGINGEN :

1- Onze hotels en riads in Marrakech

2- Onze hotels in Essaouira, Agadir, Oualidia, Ouarzazate, ...


We bieden ook een verlenging als rondreis aan: Op ontdekking door de Sahara (met de hoogtepunten van Zuid-Marokko : Ouarzazate, Zagora, Aïd Ben Addhou...)

Bespreek het met uw reisagent, wij maken een voorstel op maat volgens uw wensen.


ZIN OM TE VERTREKKEN ?

Raadpleeg uw reisagent voor details & prijs voor de gewenste periode van afreis. U kan hiervoor ook de actieknop AANVRAAG gebruiken, onderaan de foto's.


U kan deze rondreis en de praktische reisinfo afdrukken door hier te klikken op :   PRINT  

Wanneer u dit print, recycleer het papier dan aub na gebruik. Gerecycleerd papier is een waardevolle grondstof voor nieuwe producten.


 

Faciliteiten:


  • onthaal op de luchthaven
  • 4 nachten in de vermelde hotels op basis van kamer met ontbijt
  • transport per luxe minibus
  • privégids (Nederlands-, Frans- of Engelstalig) tijdens de rondreis
  • stadbezoek van Casablanca, Rabat, Fès en Marrakech (met lunch in een Riad in de prestigieuze wijk Ksour in Marrakech tijdens het stadsbezoek)

Accommodatie:

5 Daagse - 4 overnachtingen

Locatie      Overnachtingen Hotels                            
Casablannca    1

Hotel Le Doge (5*)

Rabat 1

Villa Mandarine (4* Boutique)

Fès 1

Riad Fès (5* Relais & Châteaux)

Marrakech 1

La Sultana (5*L Boutique)

* categorie = locale normen

 

uw reisweg:

Individuele rondreis: vertrek dagelijks

 

Dag 1 : Casablanca

Verwelkoming op de luchthaven en transfer naar het hotel.  Casablanca ontpopt zich steeds meer als hippe stad met trendy bars en restaurants op de Boulevard de la Corniche. We maken kennis met de verbluffende Hassan II moskee die plaats biedt aan ruim 25.000 personen. We  bekijken het imposante bouwwerk aan de buitenkant. 

 

Dag 2 : Casablanca – Rabat (90 km)

We rijden naar Rabat, de eerste van de keizerlijke steden op onze tocht. Hier situeert zich het Paleis van Koning Hassan (niet toegankelijk voor het publiek). Onze aandacht gaat naar de Hassantoren met de onafgewerkte moskee. Samen met het fraaie en moderne mausoleum van Koning Mohammed V vormt dit geheel de trekpleister van Rabat. Aan te raden is een korte wandeling door de medina met felgekleurde gevels.

 

Dag 3 : Rabat – Fès (200 km)

Op de rit naar Fès, komen we langs Meknes, hoofdstad van de Ismaëlische keizers met de befaamde Bab (poort) El-Mansour. We bereiken Fès, de oudste van de keizerlijke steden en een labyrint van steegjes waar eeuwenoude madrassa’s (Koranscholen) en kleurrijke vakateliers elkaar afwisselen. Wereldberoemd zijn de leerlooierijen met kleurrijke baden in openlucht. Hier wordt het leer al eeuwen op dezelfde ambachtelijke manier verwerkt.

 

Dag 4 : Fès – Marrakech (525 km)

Vandaag rijden we doorheen de Midden-Atlas om uiteindelijk het magische Marrakech te bereiken. Van ver steekt de Koutoubiatoren uit boven de stad. Ooit was dit het machtscentrum van de Sa’adische heersers, waarvan we vandaag nog altijd de graftombes (16e eeuw) kunnen bezichtigen. Het embleem van de stad is wellicht de Menara Tuin (Unesco Werelderfgoed) met de vele olijf- en fruitbomen rond een idyllisch bassin. Het sprookjesachtige paviljoen brengt iedere bezoeker in een romantische stemming. Bij valavond is het heerlijk kuieren door de kleurrijke soeks en over het Jamaa el Fna plein met dansers, muzikanten en slangenbezweerders.

 

Dag 5 : Marrakech

We maken verder kennis met Marrakech en ronden af met een lunch in een Riad in de prestigieuze wijk Ksour.

Een verlenging in Marrakech of aan de kust is mogelijk, net zoals een aansluitende rondreis doorheen Zuid-Marokko. Raadpleeg uw reisagent of onze website.

 

PRIJS 2021 OP AANVRAAG

CONTACT@EXCLUSIVEDESTINATIONS.BE - +32 (0)9 218 89 18
Code: MAHROKE

Faciliteiten

Wi-Fi available
Tennisbaan
Zee dichtbij
Water sports
Animals allowed
Zwembad
Villa

Level

Design
Nieuw

Type

golf
Cruise
Charme
Wellness
Family
All-in
Gastronomie
Adults Only
Safari

Hotelketen

Design Hotels
International
The Leading Hotels of the World
Luxury Collection
LeMeridien
Nieuw
Preferred Hotel Group
Preferred Boutique Hotel
Relais & Châteaux
Small Luxury Hotels

Het hotel werd correct toegevoegd aan uw aanvraag.

 

Andere hotels toevoegen Finaliseer uw aanvraag